BabyBjörn draagzak mini een must have voor iedere ouder

Marsupi draagzak

De BabyBjörn Baby Carrier Mini is een kleine, gebruiksvriendelijke draagzak die eenvoudig is en snel is te gebruiken. Zo doe jij deze BabyBjörn Baby Carrier Mini in een handomdraai om en zet je jouw baby er in eenvoudig in. Wanneer jij je kleintje voor in de eerste maanden lekker dichtbij je wilt hebben, is deze draagzak ideaal. Het voorste gedeelte van de BabyBjörn Baby Mini draagzak is namelijk eenvoudig te openen om zo je kleintje er, wanneer hij of zij bijvoorbeeld slaapt uit te halen. Deze BabyBjörn draagzak mini is speciaal gemaakt van een zacht materiaal, zo is het voor je kleintje erg aangenaam voor met name de rug, heupen en beentjes. Daarnaast biedt deze BabyBjörn draagzak mini ook een goede ondersteuning. Het flexibele materiaal zorgt ervoor dat je goed zicht hebt op de positie van je kindje. Zo kun jij goed zien of de rug van je kleintje in de juiste houding (C-vorm) zit en dit ook kunt controleren.

Inhoud

Is de BabyBjörn draagzak mini ergonomisch?

Er is in het verleden de nodige kritiek geweest op de BabyBjörn Original draagzak. Deze draagzak was namelijk niet ergonomisch, iets wat, vooral bij baby’s van enorm belang is voor de ontwikkeling van de heupjes, rug en benen. Daarom is BabyBjörn daarna gekomen met de BabyBjörn draagzak one. Deze draagzak was ten opzichte van de andere draagzak wel ergonomisch. Vanaf dat moment heeft BabyBjörn ervoor gekozen al haar toekomstige draagzakken ergonomisch te ontwikkelen. Dit geldt dus ook voor de BabyBjörn baby mini draagzak.

Voordelen van de BabyBjörn draagzak mini

De BabyBjörn baby mini biedt verschillende voordelen, om het overzichtelijk te houden, hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Perfect voor je pasgeboren baby.
 • Speciaal ontworpen wanneer jij je baby met enige regelmaat kort wilt dragen.
 • Comfortabel en ook ergonomisch.
 • Eenvoudig te gebruiken.
 • Klein, hierdoor is de BabyBjörn draagzak mini eenvoudig in je luiertas of onderin de kinderwagen te plaatsen.

Perfect voor de eerste maanden

Deze BabyBjörn baby mini drager is perfect voor de eerste maanden na de geboorte van je baby. Wanneer jij je kleine baby lekker veel bij je wilt dragen, iets waar kleine pasgeboren baby’s veel behoefte aan hebben. Je kunt met de BabyBjörn draagzak mini je baby heerlijk comfortabel op je borst dragen, zo voelt hij altijd je hartslag. Een ander voordeel dat de BabyBjörn draagzak mini heeft, is dat je het volledige voorstel gedeelte kunt loshalen. Ideaal wanneer jij je baby terwijl hij of zij slaapt uit draagzak wilt halen zonder dat je kindje wakker wordt.

Van welk materiaal is de BabyBjörn baby mini draagzak gemaakt?

Deze mini baby draagzak van BabyBjörn is gemaakt van een 3D-jersey. Dat wil zeggen dat deze draagzak bestaat uit maar liefst 3 lagen. Een binnenlaag, tussenlaag en buitenlaag. In plaats van dat er is gekozen voor een opvulling, is er om te voorkomen dat de draagzak te warm wordt voor een fijne enkelvezelige draag voor de middelste laag. Dit zorgt ervoor dat de draagzak een stuk extra stabiliteit heeft, maar ook tevens zorgt voor een goede ventilatie van de BabyBjörn draagzak mini. Zo blijf de draagzak tijdens het dragen lekker koel en luchtig.

De zachte stoffen waar de draagzak van is gemaakt, zorgen ervoor dat je kindje het gevoel heeft alsof z’n ruggetje, de beentjes en heupjes constant heerlijk worden gekriebeld. Daarnaast biedt het ook een goede ondersteuning. De belangrijke C-curve van de rug kun je eenvoudig controleren door met je handen door de stof controleren. Zo weet je zeker dat jouw kleintje de juiste houding heeft in deze prachtige comfortabele BabyBjörn draagzak mini.

De juiste ondersteuning voor het hoofdje

Vooral als ze nog zo ontzettend klein zijn, dan zijn de nekspieren nog niet volledig ontwikkeld. Het is daarom van belang dat er een juiste ondersteuning is voor zowel de nek als het hoofdje van je kindje. Vooral in de 1e 5 maanden van je baby kan hij het hoofdje nog niet zelf rechtop houden. Deze BabyBjörn draagzak mini heeft speciaal een steven, verstelbare steun die zorgt voor ondersteuning van zowel de nek als het hoofdje.

Beco draagzak

Leeftijd & Gewicht

De BabyBjörn draagzak mini is het meest geschikt voor de 1e 5 maanden van je baby. Deze draagzak is getest en ook veilig bevonden voor de leeftijd 0 tot 1 jaar. Met een minimaal gewicht van 3,2 kg tot een maximum van 11 kg. Wanneer jij je baby graag met het gezichtje van je af wilt dragen, dan is het raadzaam dit pas te doen na 5 maanden. Zo kan het nekje zich ontwikkelen en heeft je kindje kracht genoeg om zelf het hoofdje overeind te houden. De omni 360 is hiervoor de perfecte draagzak. Ook de Tula Free to grow is een ontzettend populaire wanneer jij je kindje op verschillende manieren wilt dragen.

Conclusie

De BabyBjörn draagzak mini is bij uitstek geschikt wanneer jij je kindje wilt dragen vanaf de geboorte. Je kunt je baby dragen tot 5 maanden en zult daarna over moeten stappen op een andere draagzak voor je baby. Om bovenstaande kort samen te vatten, zijn dit de eigenschappen van de BabyBjörn draagzak mini:

 • Geschikt voor pasgeboren baby’s tot 11kg
 • Gemaakt van 100% BCI-gecertificeerd katoen
 • Klein, dus eenvoudig mee te nemen
 • Ontwerp is speciaal gemaakt voor korte draagsessies
 • Uit te wassen op 40 graden. (Niet in de droger!)
 • Voldoet aan de door de EU gestelde veiligheidsnorm

Met deze BabyBjörn draagzak mini kun jij je kleintje heerlijk veilig en lekker comfortabel vanaf de geboorte bij je dragen. Zo geef jij je baby een veilig en geborgen gevoel en heb jij beide handen vrij om de nodige klusjes in huis te doen. Kortom, deze BabyBjörn draagzak mini is een echte must have voor iedere ouder!

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.