Redenen om een draagzak aan te schaffen

pexels-photo-1157391

Het gebruik van een draagzak wordt steeds populairder bij ouders van jonge kinderen. Een draagzak biedt veel voordelen en het ziet er ook wel heel leuk uit. Het kan voor de ouders ook een fijn gevoel geven als de baby dicht op de borst zit. Twijfel je nog of je een draagzak wilt gebruiken? Lees deze blog voor de voordelen van een draagzak

Comfort voor de baby


Een van de grootste voordelen van het gebruik van een draagzak is dat het erg comfortabel is voor baby’s. Baby’s vinden troost in nabijheid van hun ouders en de draagzak stelt hen in staat om dichtbij te zijn. Ze kunnen luisteren naar de hartslag en voelen de warmte van het lichaam. Het nabije contact heeft een kalmerend effect op baby’s. Ook zijn draagzakken tegenwoordig zo ontworpen dat het ergonomisch ook de natuurlijke houding van de baby ondersteund. Het maakt dan niet uit of je een regenjas voor dames lang of een Maium regenjas heren aan hebt, het zit voor de baby comfortabel.

Je hebt de handen vrij


Als ouder krijg je ook iets meer vrijheid als de baby in een draagzak zit. Je kunt dingen doen met beide handen en toch heb je de baby dichtbij. Je kunt huishoudelijke klusjes doen, wandelen, koken, boodschappen doen of zelfs werken.

Bonding tussen ouder en baby


Wat we al eerder hebben genoemd. Het zorgt ook voor een bonding tussen de ouder en de baby. De nabijheid en het constante huid-op-huid contact helpt bij het opbouwen van vertrouwen en zorgt voor een veilige hechting.

Praktisch voor onderweg


Voor onderweg is een draagzak ook erg handig. Als je op vakantie gaat of een dagje weg is het ideaal om een draagzak te gebruiken. Zo kun je nog veel doen met twee handen en neem je toch jouw baby mee. Ook neemt het totaal geen ruimte in beslag. Dit maakt het dus erg gemakkelijk om samen tijd door te brengen en de wereld te verkennen.

Geschikt voor baby’s en peuters


Vaak wordt er gedacht dat een draagzak enkel te gebruiken is bij baby’s. Echter zijn de meeste draagzakken ontworpen om mee te groeien met het kind en dit betekent dat de draagzak ook voor peuters kan worden gebruikt. Zelfs als ze al kunnen lopen is een draagzak handig en zorgt dit weer voor ontlasting bij de ouders.

Voor verschillende draagposities


Een draagzak is geschikt voor verschillende draagposities. Zo is het geschikt als buikdrager, heupdrager of rugdrager. De meest voorkomende positie is buikdrager, want dit is ook de gemakkelijkste om te bevestigen, maar ook de andere posities worden wel gebruikt als het kind hier behoefte aan heeft

Keuze uit diverse stijlen


In de zoektocht naar een draagzak heb je keuze uit ontzettend veel mogelijkheden. Er zijn gewoon de standaardkleuren, maar ook diverse prints. Ook is er verschil in materiaal. Wil je zacht en ademend materiaal of liever stevig en geschikt voor ruigere activiteiten. De keuze hierbij is maar net wat je van plan bent om te doen en wat fijn zit.

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.