Heupdrager

Wil jij graag lekker met je kindje op pad? Dan kun je eens overwegen om een heupdrager aan te schaffen. Het gaat om een zitje waar je baby of je peuter lekker op kan zitten (comfortabel). Het voordeel van deze drager is dat jij je kindje lekker dichtbij je kunt houden en dan toch een rechte rug positie aan kunt houden. Je moet er wel rekening mee houden dat jij de band goed strak aantrekt. Maar welke heupdrager moet je kiezen? Waar moet je rekening mee houden als je er eentje wilt bestellen? We leggen je er graag wat meer over uit dus neem de tijd om alles op je gemak door te nemen zodat je goed bent voorbereid.

Wat is een heupdrager precies?

Je kunt uit de naam eigenlijk al afleiden wat een heupdrager is, een soort heupstoeldrager, jij kunt je kindje dan erg comfortabel aan beide kanten van je eigen lichaam in positie houden. Meestal beschikken de draagzakken of draagdoeken over drie of wel meer diverse draagposities. Een heupdrager is daar dan een voorbeeld van. Het gewicht van je kindje kan heel goed verdeeld worden en dat is fijn want dan zorgt dat ervoor dat de druk op je schouders en rug verlicht wordt.

Wanneer gebruik je een heupdrager?

Eigenlijk is de beste periode om een heupdrager te gebruiken wanneer dat je kindje zes maanden is of ouder. Het hangt een beetje aan de draagzak die je kiest en het maximale gewicht.

Voordelen van een heupdrager

Als je eenmaal een heupdrager hebt geprobeerd dan zou je niet meer zonder willen. Je vraagt je misschien af wat de voordelen zijn, maar dat leggen we je graag uit:

  • Je kindje wordt dankzij de drager vastgehouden en wordt ook nog eens ondersteund in een natuurlijke positie.
  • Voor ouders is het ook fijn om er gebruik van te maken, want het gewicht van je kindje wordt zo gelijkmatig verdeeld over het onderlichaam.
  • Dankzij dit hulpmiddel kun jij je kindje zowel rechts als links houden, net wat jij zelf fijner vindt of je kunt het afwisselen als je langere tijd gaat wandelen. Het gewicht wordt in ieder geval goed verdeeld over je bekken en over je middel.
  • Minder druk op je rug en schouders, want heupen en benen zullen helpen om het gewicht goed te ondersteunen.
  • Rugspieren worden nauwelijks belast wanneer dat je een heupdrager gebruikt.
  • Het tillen van je kindje is ook minder belastend en zwaar.

Gebruik van de heupdrager

Er zijn altijd aspecten die je goed moet weten voordat jij een heupdrager gaat kopen. Je wil namelijk dat jij en je kindje er veilig en comfortabel gebruik van kunnen maken. Daarom geven we je nog meer tips zodat jij een veilige en verantwoorde keuze kunt maken:

  • Zorg dat je kindje een goede hoofd- en nekcontrole heeft, pas dan kun jij het beste gebruik maken van een drager. Meestal staat er bij het product zelf wanneer dat jij het kunt gebruiken, vanaf welke leeftijd of welk gewicht van je kindje. Let daar dus goed op voordat je je keuze maakt. Meestal heeft je kindje rond de zes maanden goede controle over haar nek en hoofd en dan kun jij deze heupdrager gebruiken.

  • Het comfort is bij een drager van groot belang zowel voor jou als voor je kindje. Het moet er namelijk voor zorgen dat het gewicht van je kindje gelijkmatig wordt verdeeld. Het zal ook je lichaam en rug moeten ondersteunen. Kies daarom voor een drager die is gemaakt van comfortabele materialen en misschien wel met gewatteerde schouderbanden (lekker zacht voor jou).
Beco draagzak

Oefenen

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kindje echt veilig in de drager zit. Daarom moet je altijd voordat je weggaat een soort van veiligheidscontrole uitvoeren. Ga daarom na of het gezicht van je kindje zichtbaar is, de kin van je kindje moet van de borst af zijn, je kindje moet rechtop zitten en dus niet onderuitgezakt (rug en nek moeten goed worden ondersteund) en je moet de heupdrager strak om je heen dragen zodat je je kindje goed en dicht tegen je lichaam aan hebt. 

Heupdrager online bestellen

Het is goed dat je je gaat oriënteren op de aanschaf van een heupdrager. Of het nu gaat om een Manduca, Artipoppe, BabyBjorn, Boba, ByKay, Cybex, Ergobaby en Tula draagzak. Bij ons ben je daarvoor aan het juiste adres en je kunt hier op je gemak het aanbod bekijken. Let op de merken, het budget, de maten, de mogelijkheden en nog zoveel meer. Ga na waarvoor jij de heupdrager wilt gebruiken en maak dan hier je keuze aan ons bekend. Als je er vragen over hebt, dan denken wij graag met je mee zodat wij je van advies op maat kunnen voorzien.

BabyBaby