ErgoBaby, het ontstaan van!

ergobaby

Loop jij al een tijdje met het idee om je kiezen voor een draagzak voor je baby, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten en nog belangrijker of dit iets voor je is? Dan is het verstandig eerst goed onderzoek te doen. Om je een eindje op weg te helpen, gaan we in dit artikel verder in op één van de populairste merken draagzakken; ErgoBaby. Ergobaby is opgericht door Karin Frost. Karin zat met een probleem, een probleem die ze wilde oplossen. Ze wilde dat er een manier van dragen werd ontwikkeld, die bijdraagt aan de ontwikkeling van de groei en vooral de ruggengraat van haar kindje. 

Daarnaast moest ook het gewicht gelijkmatig worden verdeeld over de schouders en heupen van de drager. Op deze manier wilde Karin de belasting die op de nek en rug kwam verlichten. Het eerste ontwerp, dat was de Original Carrier. Deze eerste draagzak van ErgoBaby was direct een gigantisch succes. Vervolgens heeft ErgoBaby meerdere ontwerpen op de markt gebracht om te kunnen voldoen aan de verschillende vraag die ontstond. Ergobaby staat bekend om haar comfortabele, maar ook ergonomische draagzakken. Daarnaast is de Ergobaby ook veilig voor de heupjes van je baby.

Inhoud

Het ontstaan van ErgoBaby

Het idee was eigenlijk ontzettend eenvoudig. De pas geworden moeder Karin Frost zocht een draagzak, waarin ze haar zoon dicht en comfortabel bij zich kon dragen. Toch waren er destijds geen draagzakken die voldeden aan haar eisen op het gebied van ergonomisch en comfort. Dit was de reden waarom ze zelf een draagzak ging ontwerpen. Ze had zelf een achtergrond als designer, waardoor ze de nodige kennis op dit vlak bij zich droeg. Niet lang daarna, was niet alleen haar eerste kindje geboren, maar ook de eerste ergo babydrager; de Original carrier. Momenteel is ErgoBaby met meer dan 35 verschillende draagzakken één van de grootste aanbieders van draagzakken voor baby’s. Ergobaby verkoopt momenteel is toch zeker 50 landen draagzakken en blijft groeien. 

Waarom kiezen voor ErgoBaby

ErgoBaby is niet voor niets uitgegroeid tot één van de meest populaire merken als het gaat om draagzakken. De ergo babydrager heeft verschillende modellen ontwikkeld die perfect aansluiten op de wens van je kindje. Alle draagzakken van Ergobaby zijn ergonomisch, iets wat je gezien de naam van het merk ook niet anders zult verwachten. Dat betekent dat ErgoBaby ervoor zorg dat jij jouw kleintje altijd in je juiste houding draagt. De welbekende M-houding. Hierdoor ondersteunt ErgoBaby de natuurlijke zithouding van je kleintje, iets wat, vooral bij een pasgeboren baby van enorm belang is voor de ontwikkeling en groei. Niet voor niets wordt door (huis) arts Ergobaby aanbevolen.

Verschillende Ergo babydrager draagzakken

Ergobaby heeft na het 1e succes exemplaar de original carrier uiteraard nog veel meer varianten op de markt gebracht. Enkele populaire varianten zijn de Ergobaby Omni 360, ook wel de Ergobaby draagzak 360 genoemd. Daarnaast is ook de Embrace van Ergobaby immens populair. Voor de actieve ouders, is de Adapt een aanrader. 

buikdrager

Verschil tussen de ErgoBaby Adapt en Embrace

Wanneer jij je kindje het liefst direct na de geboorte wilt dragen, dan is de ergo babydrager Embrace de beste keuze. Deze draagzak is dusdanig ontwikkeld dat hij extra zacht is en kunt vergelijken met een draagdoek alleen dan met alle voordelen van een draagzak. Wanneer je kiest voor de Embrace, houd er dan rekening mee, dat deze draagzak vooral is geschikt voor het eerste jaar. 

De ergo babydrager adapt daarentegen kun je een stuk langer gebruiken. Deze ErgoBaby groeit mee vanaf de geboorte tot zeker een jaar of 2. De Adapt draagzak is namelijk aan te passen op de lengte en bouw van jouw kindje. De zitten en rugpand zijn beide aan te passen in maar liefst 3 verschillende posities. Op deze manier zorg jij er altijd voor dat jij je kindje in een ergonomische houding draagt.

Ergobaby Omni 360 draagzak

Wanneer jij alle luxe en comfort wil, die ErgoBaby te bieden heeft, dan is de Omni 360 draagzak een echte aanrader. Met deze ErgoBaby draagzak is je kindje in maar liefst vier verschillende posities te dragen. Zo kan jij je je kindje met de buik en gezicht naar je toe dragen, maar ook op je heup, op je rug en op je buik met het gezicht naar voren. Wel is het zo, dat jij je kindje niet direct na de geboorte in alle verschillende posities kunt dragen, dit heeft te maken met de ondersteuning voor het nekjes van je kleintje. 

 

Daarnaast heeft ErgoBaby ervoor gekozen bij deze draagzak te kiezen voor een voorgevormde verstelbare zitting. Hierdoor zit je kindje te alle tijde in iedere verschillende draagpositie in een ergonomische en comfortabele houding. Ook heeft ErgoBaby ervoor gekozen deze draagzak uit te rusten met een rugpand die is te verstellen. Zo kun jij zorgen voor wat extra hoogte en ook ondersteuning die nodig is voor het nekje van je kindje.

De kwaliteit van de Ergo babydragers

Bij ErgoBaby staat kwaliteit op nummer één. Dat betekend dat alleen het allerbeste goed is voor jouw kindje. Karin streeft naar perfectie, wat ook is terug te zien in het ontwerp van de ergo babydrager draagzakken. Iedere draagzak is ergonomisch, iets waar ook in de merknaam nadrukkelijk voor is gekozen. Niet voor niets heeft het merk ErgoBaby. 

Dat de draagzak ergonomisch is, betekent dat je kindje altijd in de juiste en vooral natuurlijke houding gedragen wordt. Ook wel de M-houding genoemd. De m-houding betekent, dat de knietjes hoger zitten dan de billetjes, ook wel de kikkerhouding genoemd. Dit is van essentieel belang bij de ontwikkeling van de heupjes en ruggengraat van je kleine. Doordat de heupen en ook ruggenwervel zich nog moeten ontwikkelen helpt het dragen van je kindje in een ergonomische draagzak hier enorm aan bij. 

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.