Ergonomische draagzak

baby, child, grandchild-6823431.jpg

Als je naar een draagzak op zoek bent dan heb je vast wel eens van een ergonomische draagzak gehoord, maar wat is dit precies? Dit is een speciaal ontworpen draagzak waarin je kindje dan een ergonomische houding wordt gedragen. Maar waar moet de ergonomische draagzak aan voldoen? Daar leggen we je graag wat meer over uit.

Inhoud

Mogelijkheden peuter draagzakken

Een ergonomische draagzak moet zowel voor een kindje als ouder ergonomisch zijn en dat is het wanneer het aan de volgende punten voldoet:

  • Je kindje moet in een soort hurk spreid houding in de draagzak zitten. Dit noemen ze ook wel een M houding of een kikkerhouding. Je zou het kunnen vergelijken met de houding die een pasgeboren kindje heeft als hij of zij bij je op schoot ligt. Het is eenvoudig op te merken want de knietjes zijn dan gewoon wat opgetrokken en komen wat hoger uit dan het stuitje.
  • Wat ook opvallend is aan een ergonomische draagzak is dat er ondersteuning is van knieholte tot knieholte. Het is dan ook goed te zien dat de onderbeentjes vrij kunnen hangen (naar beneden). Je kunt eenvoudig zien of een draagzak te klein is, want dan is er geen volledige ondersteuning tot de knieholtes.
  • Je kindje moet ook zacht zitten met zijn rug, het rug paneel mag dan wel soepel zijn maar niet hard. Het wordt ook wel het rugpand genoemd. Als het te hard is dan zal het teveel druk geven en dat kan dan weer een te rechte houding forceren en dat moet voorkomen worden.
  • Je draagt bij een ergonomische draagzak je kindje met het gezicht naar je toe.
  • Dankzij de heupband en de schouderbanden wordt het gewicht van je kindje goed verdeeld over jouw lichaam. Je moet een ergonomische draagzak goed afstellen op je lichaam. Het beste kun je een ergonomische draagzak beter net wat boven je heupen dragen. Hierdoor kun jij het gewicht beter over je bekken verdelen, ook het gewicht op je schouders moet in balans zijn. Maar let op dat je het niet te strak aantrekt, want als je dat wel doet dan wordt het alleen maar zwaarder om je kindje zo te dragen.
ergonomische draagzak

Voordelen ergonomische draagzak

Er zijn veel voordelen en gemakken die jij gaat ervaren als je de ergonomische draagzak eenmaal in de praktijk gebruikt. Het grootste voordeel is dat gedurende de hele dag je kindje dichtbij je kunt dragen. Zo heb jij dus ook je handen vrij om wat andere dingen te kunnen doen. Stel je moet even boodschappen doen of je wil een wandeling maken, dan is het fijn als je kindje lekker mee kan en je niet hoeft te wachten tot je partner thuis is. Je kunt dan gewoon je kindje in de ergonomische draagzak doen en dan lekker op pad gaan. Je kindje kan je hartslag horen en voelen, wat voor een baby rustgevend werkt. Daarnaast kun je je kindje zien, het versterkt de band, de hechting en het is gewoon fijn om je kindje lekker dichtbij je te hebben. Veel ouders genieten van deze momenten, want voordat je het weet zijn ze er te groot voor! In ieder geval is een ergonomische draagzak van Artipoppe, Tula, Manduca, ByKay of Ergobaby een goede aanwinst, want zo kun jij je kindje verantwoord bij je dragen, genieten van alle gemakken en dan wil je niet meer zonder!

Waar let je op bij het kopen van een ergonomische draagzak?

  • Hoeveel wil/kun je uitgeven aan een ergonomische draagzak? Blijf je budget goed in de gaten houden want je hebt ze in iedere prijsklasse.
  • Wat voor merk ergonomische draagzak spreekt je aan? Misschien heb je goede ervaringen gehoord over een speciaal merk en wil je daar een model van kopen.
  • Wat voor model ergonomische draagzak wil je? Er zijn diverse afmetingen en modellen dus goed kijken naar hetgeen wat jou aanspreekt en wat aan je wensen voldoet.
  • Laat je goed adviseren over wat er mogelijk is en wat je het beste kunt doen bij de leeftijd van jouw kindje.

Online ergonomische draagzak bestellen

Het is goed om eerst uitgebreid op onderzoek uit te gaan wat er zoal kan op het gebied van een ergonomische draagzak. Zoveel merken, modellen en soorten, laat je inspireren en dan is het tijd om jouw keuze te maken. Bij ons heb jij alle tijd om op je gemak jouw ergonomische draagzak uit te kiezen en als je ergens vragen over hebt, dan staan wij voor je klaar om met je mee te denken. We horen het daarom ook graag als wij jou verder kunnen helpen, maar geniet vooral van het ruime assortiment zodat je jouw keuze kunt maken!

BabyBaby

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.