Op pad? Waar de draagzak van je baby bewaren

family-2610205_1280

Als ouder weet je dat het meenemen van een baby op pad een hele onderneming kan zijn. Het kiezen van de juiste uitrusting is daarbij van groot belang. Een draagzak kan hierbij een handig hulpmiddel zijn, vooral als je met je baby gaat wandelen of reizen. Maar waar bewaar je de draagzak als je hem niet gebruikt? In dit artikel bespreken we verschillende opties om de draagzak van je baby op te bergen tijdens uitstapjes.

In de luiertas

Een van de meest voor de hand liggende opties is om de draagzak van je baby in de luiertas op te bergen. Dit is handig omdat je de luiertas waarschijnlijk toch al meeneemt en het niet veel extra ruimte in beslag neemt. Veel luiertassen hebben speciale vakken voor baby benodigdheden, zoals luiers, doekjes en flesjes. Sommige tassen hebben ook een speciaal vak voor de draagzak. Als je dit niet hebt, kun je de draagzak gewoon in het hoofdcompartiment van de tas stoppen.

In een aparte tas

Als je liever niet wilt dat de draagzak in dezelfde tas zit als de luiers en andere benodigdheden, kun je een aparte tas meenemen om de draagzak in te bewaren. Dit kan een kleine rugzak, een schoudertas, een laptop tas voor heren of een aparte tas zijn die speciaal is ontworpen voor het opbergen van een draagzak. Deze tassen zijn meestal gemaakt van duurzame materialen en hebben vaak meerdere vakken om andere baby benodigdheden in op te bergen.

In de auto

Als je met de auto reist, kun je de draagzak van je baby ook in de kofferbak of achterbank bewaren. Dit is een goede optie als je niet veel ruimte hebt in de auto en je de draagzak niet de hele tijd nodig hebt. Het kan echter lastig zijn om de draagzak te bereiken als je baby onverwachts huilt en je de draagzak nodig hebt.

In een wandelwagen of kinderwagen

Als je een wandelwagen of kinderwagen meeneemt tijdens je uitje, kun je de draagzak van je baby ook in de opbergmand onder de wandelwagen bewaren. Dit is een handige optie als je de wandelwagen toch al meeneemt. Het nadeel is echter dat de draagzak niet altijd even gemakkelijk bereikbaar is als je hem nodig hebt.

Op een rugzak

Als je van plan bent om een lange wandeling te maken, kun je overwegen om de draagzak van je baby aan je eigen rugzak te bevestigen. Er zijn speciale rugzakken ontworpen met een bevestigingspunt voor een babydrager. Op deze manier heb je de draagzak altijd bij de hand als je hem nodig hebt en hoef je niet steeds op zoek te gaan naar een andere opbergplek.

In een opbergtas

Als je de draagzak van je baby niet regelmatig gebruikt,kun je ervoor kiezen om deze op te bergen in een speciale opbergtas. Deze tassen zijn gemaakt van ademende materialen en beschermen de draagzak tegen stof en vuil. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn meestal voorzien van een handvat of schouderriem voor gemakkelijk transport. Bij het kiezen van een opbergtas is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de draagzak en het materiaal waarvan deze is gemaakt. Sommige draagzakken zijn bijvoorbeeld gemaakt van zwaardere materialen dan andere en hebben mogelijk meer bescherming nodig. Zorg er ook voor dat de opbergtas goed afsluitbaar is om te voorkomen dat er stof en vuil in komt. Er zijn dus verschillende opties. Bedenk goed welke bij jou past voordat je een beslissing maakt!

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.