Tips voor het kiezen van de beste luiertas

pexels-photo-3875083

Wanneer je als ouder op pad gaat met je baby, is een luiertas onmisbaar. Deze tas biedt niet alleen voldoende ruimte voor alle benodigdheden van je baby, maar ook voor je eigen spullen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een goede luiertas, wat je er allemaal in stopt en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste luiertas voor jouw behoeften. Je zult namelijk verstelt staan van het feit hoe vaak het je overkomt dat je ontzettend blij bent  dat je er één bij je hebt. Niet voor niets is het advies daarom dan ook om niet zonder luiertas de deur uit te gaan, zelfs niet wanneer het naar de supermarkt om de hoek is. Stel dat er iets gebeurt, dan heb je in ieder geval alles bij je. Nu hoef je niet net zoals een weekendtas allerlei verschillende setjes kleding in te pakken, maar één of twee schone setjes is geen overbodige luxe.

Voordelen van een goede luiertas

Een goede luiertas biedt verschillende voordelen voor ouders. Zo biedt het voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden van je baby, zoals luiers, doekjes, kleding en speelgoed. Daarnaast biedt een luiertas ook ruimte voor jouw eigen spullen, zoals een portemonnee, telefoon en sleutels. Hierdoor hoef je niet meer met verschillende tassen te sjouwen en blijven alle spullen georganiseerd bij elkaar. Uiteraard is het wel handig om als vrouw een crossbody tas mee te nemen, zodat je niet je volledige luiertas hoef door te zoeken om je telefoon of portemonnee te vinden. Een ander voordeel van een goede luiertas is dat het gemakkelijk mee te nemen is tijdens uitjes met je baby, zoals een dagje weg of een vakantie. Een luiertas heeft vaak een handige schouderband of draaggreep, waardoor het gemakkelijk te dragen is. Daarnaast zijn er ook speciale modellen met haken voor aan de kinderwagen.

Wat stop je eigenlijk allemaal in je luiertas?

In een luiertas stop je alle benodigdheden voor je baby, zoals luiers, doekjes, kleding, speelgoed en voeding. Het is ook handig om een verzorgingssetje mee te nemen met bijvoorbeeld nagelschaartjes, een thermometer en zalfjes. Verder is het belangrijk om ook spullen voor jezelf mee te nemen, zoals een portemonnee, telefoon en sleutels. Zo heb je alles bij je en hoef je dus niet speciaal nog een extra tas mee te nemen. Wel is het aan te raden om de luiertas na iedere keer te hebben meegenomen, ook direct weer aan te vullen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een luiertas?

Bij het kiezen van een luiertas zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste moet je letten op het formaat van de tas. Kies een tas die groot genoeg is voor al je benodigdheden, maar niet te groot zodat het onhandig wordt om te dragen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het materiaal van de tas. Kies een tas die gemaakt is van duurzame en weerbestendige materialen, zodat het bestand is tegen de elementen en gemakkelijk schoon te maken is. Ook moet je letten op de draagriemen en de verstelbaarheid ervan, zodat de tas comfortabel op je schouder of rug zit.

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.