Draagzak voor tweelingen

draagzak voor tweelingen

Ben je op zoek naar een draagzak voor je tweeling? Een goed moment om je hier dan te laten inspireren. Op deze pagina vind je namelijk de draagzak voor tweelingen en dan heb je nog veel keuze zoals je hier zelf kunt zien. Laat het daarom even rustig op je afkomen zodat jij verantwoord een keuze kunt maken welke draagzak het voor de tweeling gaat worden.

Inhoud

Waar moet een draagzak voor tweelingen aan voldoen?

Ineens krijg je het goede nieuws dat je een tweeling krijgt, gefeliciteerd! Maar sommige ouders ervaren dan ineens veel stress omdat ze geen idee hebben hoe dat ze met twee kleintjes tegelijkertijd naar buiten kunnen en toch alles door kunnen laten gaan. Maak je geen zorgen, want dit probleem is snel opgelost met de draagzak voor tweelingen. Maar waar moet een draagzak dan aan voldoen als het voor een tweeling geschikt moet zijn? Dit hebben we voor je op een rijtje gezet:

  •  Het moet om te beginnen comfortabel zijn voor jou en je kindjes. Je gaat niet één maar twee kleintjes dragen dan en moeten de schouderbanden dat ook aan kunnen. Het gewicht moet verdeeld worden en daarom is het fijn als de schouderbanden elkaar op de rug kruisen. Je hebt ook nog een band om je middel die ook een rol speelt bij gewichtsverdeling.
  • Ergonomisch is ook van belang, je moet je kindjes namelijk in de M-positie dragen, daarbij worden de rug en nek helemaal ondersteund.
  • Het is ook fijn als je de draagzak eenvoudig kunt gebruiken en niet iedere keer alles af hoeft te stellen.
  • Veiligheid speelt bij iedere draagzak een grote rol maar als je twee kindjes draagt nog meer. Daarom is de band om je middel goed stevig zodat dan voorkomen kan worden dat je kindjes uit de draagzak naar beneden glijden.

Tweeling draagzak minimonkey

Een mooi voorbeeld van een tweeling draagzak is de Mini monkey tweelingdrager. Al veel ouders zijn je voorgegaan en zij hebben enorm genoten van dit model. Misschien is het nu wel aan jou om deze draagzak voor tweelingen te gebruiken. Als je in verwachting bent, is het ook al goed om je dan te oriënteren op welke opties je dan hebt. Zo weet je al zeker dat je je kindjes lekker dichtbij je kunt dragen als ze geboren zijn. We hebben voor jou meer informatie op een rijtje gezet over deze draagzak voor tweelingen:

  •  De draagzak voor tweelingen kan gebruikt worden vanaf dat je kindjes geboren zijn, vanaf ongeveer drie kilo.
  • Je kunt je kindjes dragen tot ze 12 kg wegen (per baby).
  • In het begin draag je je tweeling op je buik met deze draagzak.
  • Je kindjes zitten verantwoord in de draagzak en kunnen overal mee naar toe. Ze nemen de M-houding aan en dat wil zeggen de billetjes laag en dan de bovenbeentjes gespreid.
  • Ergonomische en verantwoorde manier om je kindjes te dragen.

Twin Carrier – Mesh

Nog een andere populaire tweeling draagzak is Twin Carrier, een mesh variant. De tweeling krijgt hierbij nog meer ondersteuning en er is meer ruimte voor de beentjes. Een ander voordeel van deze draagzak is ook dat de banden van de ‘drager’ nu eenvoudiger afgesteld kunnen worden (ook als je kindjes er al in zitten). Wat ook erg fijn is, is dat jij de mesh variant zowel in de zomer als winter kunt gebruiken. Maar je moet er wel opletten dat als het wat kouder is buiten, dat je je kindjes dan iets warmer aan gaat kleden, zij zitten immers continu stil. 

Voordelen draagzak tweeling

Er zijn een aantal voordelen die je in de praktijk als ouder snel gaat ervaren als jij een draagzak voor de tweeling in gebruik hebt. Je kunt zo namelijk toch beide kinderen meenemen en toch je handen vrij hebben om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Je kinderen worden rustig omdat ze je hartslag horen en omdat je aan het lopen bent, is dat voor hen het gevoel van schommelen en wiegen. Ook daar worden kinderen rustig van en zo zijn ze lekker dichtbij je en is het toch voor allemaal rustig. Jij kunt gewoon de dagelijkse dingen door doen en hebt dan toch je tweeling dichtbij je. Een ander voordeel is dat jij gewoon met beide kinderen wat kunt doen en niet met een kinderwagen op pad hoeft, die bijvoorbeeld te breed is om ergens langs te kunnen. Geen obstakels meer want je draagt je kinderen lekker dichtbij!

Online draagzak voor tweeling kiezen

Het is belangrijk dat je even de tijd neemt om een draagzak voor de tweeling te kopen. Let hierbij goed op de prijzen, merken, modellen en mogelijkheden per model. Zo kun jij verantwoord een keuze maken welk model er aan je wensen voldoet. Kom daarom ons ruime assortiment draagzakken voor tweelingen bekijken en dan kun jij je geluk niet op! Voor iedereen is er een geschikt model te koop en kun je alles online regelen. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact met ons opnemen en dan helpen wij je graag verder.

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.