Draagzak vanaf geboorte

Draagzak vanaf geboorte

Als je kindje is geboren kan het zijn dat je hem of haar dichtbij je wil dragen, een draagzak vanaf de geboorte is dan een goede optie. Jij kunt er zelf rustig aan wennen maar je kindje ook. Een voordeel is ook dat je je handen vrij hebt als je even wat wil doen en samen lekker een eindje kunt wandelen. We geven je graag meer informatie over waarom je een draagzak kunt gebruiken vanaf de geboorte van je kindje en wat de voordelen zijn. Maar ook krijg je tips over het uitkiezen van een geschikt model wat aan je wensen voldoet. Laat je daarom hier inspireren door de draagzak vanaf geboorte die je kunt kiezen en ervaar het gemak dan snel in de praktijk als je je keuze hebt kunnen maken

Inhoud

Waarom een draagzak vanaf geboorte?

Je kindje is nog zo klein, kwetsbaar, volop in ontwikkeling en als ouder wil je je kindje beschermen. Een draagzak vanaf geboorte biedt deze bescherming en veiligheid. Je kunt je kindje namelijk lekker tegen je aan dragen. Wat is er als ouder nou fijner dan je kindje zo dichtbij je te hebben? Veel ouders genieten volop van deze momenten want voordat je het weet zijn ze alweer te groot om gedragen te worden en willen ze zelf lopen. Koester deze momenten daarom samen en geniet er vooral van!

Voordelen draagzak vanaf geboorte

 • Voor je kindje is een draagzak vanaf de geboorte ook fijn, je kindje wordt namelijk rustig als hij je hartslag hoort.
 • Je kunt samen lekker naar buiten met je kindje dicht tegen je aan.
 • Het dagelijkse leven gaat weer beginnen na een paar weken en dan is het fijn als je je handen vrij hebt en je kindje dichtbij, wat een draagzak dus mogelijk maakt.
 • Doordat je in beweging bent voelt je kindje de schommelingen en ervaart het als een soort wiegen. Dit maakt je kindje rustig.
 • Als je kindje wat ouder is kan hij/zij meer van de omgeving opnemen vanuit de draagzak.

Het vrijer kunnen bewegen is voor veel ouders een reden om een draagzak vanaf geboorte te gebruiken. Je bent dan zelf vaak wat rustiger omdat je je handen vrij hebt en toch op je kindje kunt letten.

Tips draagzak vanaf geboorte kiezen

Als je een draagzak vanaf geboorte wilt gebruiken, is het goed om eens na te gaan wat er voor mogelijkheden zijn en dan kun je ook kijken wat je wensen zijn. Denk daarbij aan de volgende aspecten:

 • Afmetingen, voor welke kindjes is dit geschikt? Of voor een tweeling misschien?
 • Merk, een populair merk of maakt het je niet uit?
 • Kleur, heb jij een voorkeur voor een bepaalde kleur van de draagzak?
 • Gebruik, hoe moet je hem gebruiken?
 • Wasvoorschriften, mag je de draagzak wassen en zo ja op hoeveel graden?
 • Budget, hoeveel heb je momenteel te besteden om uit te geven aan de draagzak vanaf geboorte?
 • Gewicht, vanaf welke leeftijd mag je kindje in de gekozen draagzak en tot hoeveel kilo?

Er is dus veel waar je aan gaat denken als je een draagzak vanaf geboorte gaat kiezen, maar dan kun jij wel een tijdje vooruit en heerlijk van en met je kindje genieten.

Online draagzak vanaf geboorte bestellen

Je hebt je keuze gemaakt en je wil graag een draagzak vanaf geboorte bestellen zodat je je kindje lekker dichtbij je kunt dragen. Een goede keuze, bij ons kun je dan ook op je gemak het aanbod draagzakken bekijken en dan je keuze maken. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben over bepaalde modellen, dan kun jij natuurlijk altijd contact met ons opnemen en dan helpen wij je graag verder. Let er goed op welke draagzak je uit gaat kiezen, want niet iedere draagzak is geschikt voor je pasgeboren kindje. Maar als je er niet uitkomt dan helpen wij je graag verder.

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.