Draagzak newborn

Draagzak newborn

Veel ouders houden ervan om hun kindje dichtbij te dragen. Een draagzak newborn kan dan een goede optie zijn. Al heel veel mensen zijn je voorgegaan en zij maken dagelijks gebruik van de draagzak newborn, zo kunnen ze lekker samen op pad en hebben ze hun handen vrij. We leggen je graag verschillende modellen voor die geschikt zijn als draagzak newborn.

Inhoud

Waarom een draagzak newborn kiezen?

De reden dat steeds meer mensen voor een draagzak newborn kiezen, is omdat ze graag hun handen vrij hebben als ze gedurende de dag iets willen ondernemen, of een wandeling willen maken met hun kindje. Je hoeft hierdoor je kindje niet continu in de gaten te houden. Je hebt hem of haar dichtbij je en dan kun je toch even de nodige dingen doen. Daarnaast is het ook fijn als je je kindje gewoon lekker dichtbij je wilt hebben, dit zijn kleine geniet momentjes, want ze zijn zo groot!

Ergonomisch dragen van een draagzak newborn

Als er gesproken wordt over ergonomisch dragen bij een draagzak newborn, dan wil dat zeggen dat je je baby dichtbij je gaat dragen in een verantwoorde draagzak of doek. Je kindje bevindt zich dan in een goede houding welke goed is voor zijn of haar ontwikkeling. Er is sprake van een brede zitting, het zorgt ervoor dat je kindje voldoende wordt ondersteund in de knieholte. Ergonomisch wil zeggen aan de hand van de STRAKK methode. Wat wil dat zeggen?

  • Stevig je kindje tegen je aan dragen. Je kindje heeft dan voldoende steun.
  • Toe keren. Je kindje heb je naar je toegekeerd, wanneer jouw kindje naar voren zal kijken dan trekt de rug hol.
  • Rechtop zitten, goed voor je kindje en ook wanneer je kindje last heeft van reflux is dit prettig.
  • Ademwegen zijn vrij. Je kindje moet vrij kunnen ademen en wanneer nodig kun je het hoofdje van je kindje wat opzij draaien.
  • Kikkerhouding aannemen, dit wordt ook wel de M houding genoemd. Het is voor baby’s de meest natuurlijke houding.
  • Kus hoogte, dit is de hoogte waarbij je het gewicht van je kindje het minste voelt. Wel zo fijn als je een heel eind wilt wandelen samen en lekker op pad wilt gaan!

Wat zijn de beste draagzakken voor newborn?

Je hebt net je kindje gekregen en je vindt het fijn om samen op pad te gaan. Hoe fijn is het dan als je je kindje dicht tegen je aan kunt dragen? Dankzij de draagzak newborn is dat mogelijk en daarom hebben we een paar merken voor je op een rijtje gezet die daarvoor sowieso in aanmerking komen:

  • Bondolino is een bekend merk als het over draagzakken gaat. Je kunt je kindje dragen vanaf de geboorte tot ongeveer 20 kg. Er zijn geen gespen aanwezig bij deze draagzak newborn. Je maakt gebruik van klittenband om de tailleband af te sluiten. Je hoeft niets te verstellen, en de band van de taille kan eventueel nog worden verlengd van 110 naar 140 cm. Je kindje kun je eenvoudig op je buik of op je rug dragen met deze Bondolino draagzak newborn.
  • Een ander goed merk om te kiezen voor een draagzak newborn is Manduca. Kinderen mogen dan vanaf de geboorte hierin worden gedragen vanaf 3,5 kg en dat kan tot en met ongeveer 20 kg. Het voordeel is dat het een voorgevormde ergonomische draagzak is. Er zijn gespen aanwezig aan de schouderband en aan de tailleband. Hierdoor kun jij het model zelf afstellen. Ook kun je hierbij weer de tailleband verlengen tot 140 cm. Je kunt je kindje op de buik dragen, maar ook op de rug of op je heup, net wat jij fijner vindt.
  • Tula Toddler is ook een goede keuze als je een draagzak newborn zoekt. Het gewicht wordt bij deze draagzak goed verdeeld over je eigen bovenlichaam. Het zorgt voor optimaal draagcomfort en iedereen kan zo zijn of haar kindje dragen. Je kunt alles zelf verstellen en dus aan de hand van je eigen wensen en maten afstellen.

Je weet inmiddels een paar goede merken wanneer dat je een draagzak newborn zoekt. Het voordeel is dat jij dan de focus hier op kunt leggen en dan de modellen met elkaar kunt vergelijken.

Online newborn draagzak bestellen

Het is belangrijk dat je goed bent voorbereid als je kindje komt en ook weet hoe je hem of haar het beste kunt dragen als je samen op pad wenst te gaan. Laat je daarom goed inspireren door de mogelijkheden van de draagzak newborn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende merken die diverse modellen speciaal ontwikkeld hebben als draagzak newborn. Hierdoor weet je zeker dat de draagzak aan alle eisen voldoet zodat jij je kindje verantwoord bij je kunt dragen. Het is alleen maar fijn als je lekker samen op pad kunt gaan en dan ook je handen even vrij hebt om andere dingen te kunnen doen.

BabyBaby

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.