Dit is wat je moet weten over een babynestje

babynestje

Een babynestje is een geweldige manier om je kind dicht bij je te houden als je thuis bent of op bezoek bij vrienden. Waar je dus een draagzak kunt gebruiken als je onderweg bent om je kleintje dicht bij je te houden, is een babynestje ideaal voor als je ergens zit of op bezoek bent. Babynestjes worden steeds populairder in Nederland en zijn over komen waaien uit Scandinavië. Als je nu ook benieuwd bent naar wat een babynestje eigenlijk is, lees dan verder!

Inhoud

Wat een babynestje is

Een babynestje is eigenlijk zoals de naam al zegt een nestje voor je baby. Het is een zacht kussen met opstaande randen die ook zacht zijn. Op die manier kun je je baby comfortabel in dit kussen leggen, zodat je kleintje bijvoorbeeld een lekker dutje kan doen. Sommige babynestjes hebben daarnaast draagbanden aan beide kanten. Zo kun je je baby handig met babynestje en al verplaatsen als dat nodig is.

De voordelen van een babynestje

Een babynestje heeft verschillende voordelen. Naast dat je op deze manier altijd een comfortabel kussen bij je hebt waar je baby lekker in kan dutten, is dat niet de enige reden waarom kersverse ouders er zo dol op zijn. Naast dat je hem gemakkelijk mee kunt nemen, kun je je baby zo altijd dichtbij hebben, als jullie bijvoorbeeld op de bank zitten. Tenslotte ziet zo’n nestje er ook nog eens ontzettend leuk uit! Wil jij je kleintje altijd dicht bij je dragen, dan is een draagzak voor je baby ook een mooie oplossing.

Wanneer je een babynestje kunt gebruiken

Een babynestje kun je in principe gelijk gebruiken als je baby geboren is. Het is hierbij wel goed om te onthouden dat je altijd toezicht moet houden als je baby hierin ligt. Een babynestje is dus ideaal voor dutjes die je kind doet, wat nu comfortabel en overal kan. Ook kan je baby zo lekker tot rust komen. Daarbij is het wel goed om te onthouden dat een babynestje geen vervanging voor een bed is. Voor een goede nachtrust kun je dus altijd beter een bed gebruiken. Een babynestje is dus een mooie en handige toevoeging voor het leven van iedere kersverse ouder!

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.