Hoe vervoer je een kind veilig in de auto?

automotive, car, dashboard-1866521.jpg

Een auto is voor de meeste mensen natuurlijk een belangrijk vervoersmiddel. Dit wil zeggen dat veel mensen afhankelijk zijn van de auto.

Ook wanneer zij kinderen hebben.  In dit artikel geven we handige tips en weetjes om jouw kind voortaan veiliger te vervoeren. Deze tips en weetjes kunnen in veel auto’s worden toegepast. 

Inhoud

Kies de juiste auto om een kind in te vervoeren

Natuurlijk speelt ook de auto waarin je gaat rijden een rol. De ene auto is nu eenmaal beter uitgerust dan de andere qua veiligheid. Je kunt er ook voor kiezen om opties later in te bouwen, laat dit doen door een specialist. Zo hoef jij jezelf niet druk te maken over eventuele aanpassingen aan je auto.

 

Rijd je bijvoorbeeld met een Porsche, laat het dan uitvoeren door een Porsche specialist. Zo weet je zeker dat de veiligheid gewaarborgd kan blijven. Veiligheid staat natuurlijk voorop, helemaal als het om je kind gaat. Ook bij andere auto’s kun je natuurlijk het beste naar een specialist gaan.

 

Bedenk ook goed of het wel verstandig is om je kind mee te nemen in een oldtimer. Deze hebben vaak een stuk minder veiligheidsopties dan hedendaagse auto’s. Hierdoor zijn zij zeker voor kinderen minder veilig, dan de auto’s van nu. Zo hebben oldtimers in sommige gevallen geen gordels of verstelbare stoelen. Veel oldtimers hebben dan ook geen airbags, laat staan mogelijkheden voor een hedendaagse kinderstoel.

Laat je kind op de juiste plaats instappen

Een van de belangrijkste dingen rondom veiligheid in de auto, zijn de zitplaatsen. Er is vaak door de leverancier van de kinderstoel aangegeven waar de stoel geplaatst moet worden. Ben je niet zeker over het vastzetten van het kinderstoeltje? Oefen dit alvast voordat je gaat bevallen, zo leer je  eerder omgaan met het stoeltje. In de meeste gevallen moet het kind achterin zitten. Denk dus goed na over vanaf welke lengte je jouw kind voorin laat zitten. Check voor vertrek of je kind goed vastzit. Op deze manier ben je minder afgeleid tijdens het rijden. Ook het rijden met een auto met twee- of vier stoelen speelt een rol. De eerder genoemde sportieve Porsche hoeft dus niet de beste optie te zijn met een kind. Een ander algemeen aspect is het onderhoud van de Porsche bijvoorbeeld. Ook dit is belangrijk voor de veiligheid van jou en het kind. 

Neem de veiligheidsvoorschriften stap voor stap door

Er bestaan veel algemene veiligheidsvoorschriften in een auto. De meeste hiervan zijn ook bij kinderen van toepassing. Zo moeten kinderen altijd een gordel om hebben. De hoofdsteun moet goed worden afgesteld en ze mogen niet liggen achterin. Daarnaast zijn er nog een paar niet verplichte veiligheidsopties die je kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het kinderslot, zodat tijdens het rijden de deur niet ineens open kan vliegen. Daarnaast kun je denken aan de vierpuntsgordel, deze wordt helaas snel vergeten door veel mensen. De volgende optie is natuurlijk verplicht, maar tegenwoordig niet meer weg te denken; de eerder genoemde kinderstoel.

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.