Deze 3 activiteiten kun je doen met je baby’tje

5086

Heb jij een kleintje in huis, of is er een kleine op komst? Dan zijn er natuurlijk een aantal activiteiten die superleuk zijn om samen met je baby te doen. Wil jij er ook graag op uit met je kleine, maar weet je niet zo goed wat leuk is om samen te doen? Hieronder bespreken wij verschillende activiteiten die je samen met je baby kan doen.

1. Schommelen

Misschien is schommelen niet het eerste waar je aan denkt tijdens het bedenken van een activiteit met jouw kindje. Maar waarom zou je eigenlijk niet meteen denken aan schommelen? Schommelen heeft namelijk veel voordelen en er zijn veel schommels te verkrijgen, zoals babyschommels en peuterschommels. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een grote schommel aan te schaffen om met jouw baby in de draagzak te kunnen schommelen. Baby’s vinden schommelen niet alleen leuk, maar het heeft ook een rustgevende werking op de kleintjes. Is jouw kindje overstuur? Zet je kindje even in de schommel en hij of zij zal zich snel weer goed voelen. Een schommel kopen is dus een echte aanrader!

2. Babyzwemmen

Ook babyzwemmen is tegenwoordig een bekend fenomeen. Baby’s voelen zich namelijk vertrouwd in het water en vinden het ook nog eens heerlijk. Daarnaast is babyzwemmen ook nog eens supergezond en heeft veel verschillende voordelen. Denk hierbij aan de positieve werking op de motoriek van je kindje en de sociale ontwikkeling. Naast dat jouw kindje van alles leert zoals drijven, draaien en bewegen in het water werkt het babyzwemmen ook nog eens ontspannend. Natuurlijk is babyzwemmen niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg leuk. Daarnaast heeft babyzwemmen ook nog invloed op de band tussen jou en je kindje. Je kindje zal je namelijk volledig gaan vertrouwen in deze nieuwe situatie. Babyzwemmen kan vanaf drie maanden oud en is ontzettend populair, aangezien het dus zo effectief is. 

3. Wandelen

Wandelen mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Dit omdat een stukje wandelen met je baby altijd goed is. Mits het goed weer is natuurlijk! Of je jouw baby nou meeneemt in de wandelwagen of lekker bij papa of mama in de draagzak, het is maar net wat jij en je baby fijn vinden. Wandelen vinden baby’s ontzettend interessant, aangezien jouw kleintje veel meekrijgt van de buitenwereld. Situaties waar wij misschien niet zo snel bij stilstaan is voor een baby al een hele indruk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geritsel van bladeren en het geruis van de de wind. Wandelen is dus een ideale activiteit om te doen samen met jouw baby. 

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.