Draagdoek of draagzak

Draagdoek of draagzak

Gebruik je voor je kindje graag een draagdoek of draagzak? Het is een vraag die veel mensen hebben. Ze zijn benieuwd naar de verschillen en naar ervaringen wat nou fijner is in de praktijk. Iedereen kan zo zijn eigen voorkeur hebben en daarom is het ook persoonlijk of je kiest voor een draagdoek of draagzak. Maar we kunnen je wel meer informatie geven over de mogelijkheden en dan kun je aan de hand van de informatie zelf een keuze maken of dat jij de voorkeur geeft aan een draagdoek of draagzak.

Inhoud

Voorkeur draagdoek of draagzak?

Of dat je nou voor een draagdoek of draagzak kiest, je gaat hoe dan ook altijd genieten van het contact met je kindje als je samen op pad gaat. Je hebt je kindje namelijk dichtbij en je kunt hem of haar goed zien en ruiken. Maar toch is er wel een groot verschil qua ergonomisch als het over de diverse draagzakken gaat. Een draagzak moet namelijk wel aan de ergonomische eisen voldoen als je het beste wilt voor je kindje. Als je je kindje op de buik wilt dragen, dan hebben zij een hurk spreid houding. Het gaat dan om het aanhouden van de natuurlijke bolling in de rug. Als je een draagzak kiest die je kunt afstellen, dan zijn er altijd de bekende afstel marges. Het voordeel van een draagdoek is dat je deze altijd goed aan kunt laten sluiten. Bij een draagzak moet je gewoon goed kijken naar welke marges er zijn en of dat het voldoet aan jouw eisen qua afstellen.

Gebruiksgemak van een draagdoek of draagzak

Je staat voor de keuze een draagdoek of draagzak en als je dan kijkt naar het gebruiksgemak dan merk je dat je een draagzak sneller om en af kunt doen, veel sneller dan een draagdoek. Een draagzak hoef je namelijk maar één keer goed af te stellen en je draagdoek moet je iedere keer opnieuw omknopen (en dan kijken wanneer hij goed zit). Het gemak is wel dat als je er eenmaal je draai in hebt gevonden en je bent er handig in, dan kun je het vaak in een paar minuten realiseren.

Aandachtspunten tijdens de aanschaf

Als je overweegt om een draagzak te kopen voor je kindje, dan zijn er een paar aspecten waar je goed op moet letten:

  • Een draagzak is pas echt veilig als hij voldoet aan de Europese norm van de buikdragers, dit is de NEN-EN 12309-2.
  • Je kindje moet genoeg steun krijgen in de rug en in de nek. Waarom is dat van belang? Omdat je kindje zijn hoofd nog niet rechtop kan houden (niet zelfstandig).
  • Er moet genoeg ruimte zijn voor de armen en benen van je kindje.
  • Het is fijn als je de draagzak kunt verstellen, dan kunnen jullie hem beide dragen en wanneer je langer op pad gaat ook even afwisselen wie het kindje draagt.
  • Let ook nog goed op de verschillende merken en modellen, maar ook op je eigen budget. Dit is ook grotendeels bepalend voor hetgeen wat je gaat kopen.

Wat is het ultieme draagcomfort?

Als het over het draagcomfort gaat bij een draagdoek of draagzak, dan gaat het over het materiaal van je draagdoek of draagzak. Maar ook de dikte van het materiaal speelt hierin een rol. Als je voorkeur uit gaat naar een draagzak dan kan dat komen omdat deze meer ventilatie opties heeft. Maar je moet ook kijken naar het materiaal waar hij van is gemaakt. Draagdoeken kunnen namelijk gemaakt zijn van een ademende stof, maar ze kunnen ook kleine gaatjes hebben en ook dat zorgt natuurlijk weer voor meer ventilatie. Het voordeel wat je dan hebt is dat het minder snel zal zweten.

Voordelig een draagdoek of draagzak kiezen

Het kan allebei, een draagdoek of draagzak, het is hoe dan ook prettig om je kindje lekker dichtbij je te dragen als je samen op pad wenst te gaan. Maar het is voor jezelf goed om je te laten inspireren en dan na te gaan wat jij het meest prettig vindt. Welk materiaal, wat voor merk? Wil je de doek iedere keer opnieuw vast moeten zetten of wil je liever een draagzak zodat je je kindje er maar in hoeft te zetten en kunt gaan? Het ligt er aan hoe geduldig je bent en wat jij zelf fijner vindt qua dragen en comfort. Probeer het daarom zelf uit en dan kun jij zelf aangeven waar de voorkeur naar uit gaat, een draagdoek of draagzak.

Online draagdoek of draagzak bestellen

Het is belangrijk dat je op je eigen gevoel af gaat en de tijd neemt om na te gaan wat de mogelijkheden zijn bij een draagdoek of draagzak. Aan de hand van de gegeven informatie heb je al het één en ander op een rijtje kunnen zetten en misschien geef je al wel de voorkeur aan de draagdoek of draagzak. Neem vooral de tijd om even voor jezelf alle voordelen op een rijtje te zetten en de draagdoek of draagzak tegen elkaar af te wegen. Mochten er vragen zijn dan horen we dat graag zodat wij je op weg kunnen helpen om een keuze te maken tussen een draagdoek of draagzak.

BabyBaby

Wie ben ik?
Joanna

Joanna

Wat ontzettend leuk dat je mijn blog leest Ik ben Joanna en ben 33 jaar. Ik ben zelf trotse moeder van een zoon en dochter van 6 & 8 en wil hier graag mijn ervaringen met jullie delen.